Apple Computer (ej Lunds universitet) svarar för innehållet i detta dokument

Apple-dagar på universitet

 

 

Både för dig som vanliga användare, IT-ansvarig och programutvecklare.

 

Apple har en lång tradition inom den högre utbildningen. Många är de forskare som med hjälp av en Mac gjort nya upptäckter, många är de doktorander och lärare som skrivit sida upp och sida ner för förklara världen för sina studenter och många är de studenter som med hjälp av en Mac förstått lite mer av hur allt hänger ihop.

 

Det senaste året har Apples användare haft möjligheten att upptäcka hur styrkan och stabiliteten hos UNIX kan kombineras med enkelheten och elegansen hos Macintosh. Vi talar naturligtvis om Mac OS X, Apples nya UNIX-baserade operativsystem.

 

Med Mac OS X har Macintosh blivit den mest öppna och interoperativa plattformen i världen. Mac OS X byggdes från grunden för att integrera och fungera med branschstandarder som UNIX och Java. Kombinationen av öppen källkod och en grund byggd på branschstandarder innebär att Macintosh snabbt kan fungera med nya standarder.

 

Unika lösningar och effektivare arbetsmiljö

Samtidigt som Mac OS X låter dig använda unika applikationer och sy ihop avancerade lösningar som till exempel passar en viss forskningsgrupp, ger Mac OS X många fördelar även för användare som endast använder sin dator för vanliga kontorsprogram. Det nya grafiska användargränssnittet ger en helt ny upplevelse, Microsoft Office för Mac OS X - Office X, kommer med helt nya funktioner och är enligt Microsoft själva den bästa versionen hittills. Allt detta och mycket mer vill vi visa dig under två Apple-dagar på ditt universitet.

 

Plats och datum

Lunds universitet 3-4 april

Institutionen för astronomi, Sölvegatan 27 (vid gamla vattentornet)

Lundmarkssalen (dag 1) och Andromedasalen (dag 2)

 

Du anmäler dig till förmiddags- och/eller eftermiddagspass. Passen är ibland indelade i olika avsnitt, mellan vilka vi håller en kortare paus. Är du endast intresserad av ett av passets avsnitt har du alltså möjlighet att besöka endast detta. Observera dock att du ändå anmäler dig till hela förmiddagen, alternativt eftermiddagen.

 

Låter det intressant? Anmäl dig på www.apple.com/se/seminar/appledays/

 

Välkommen

 

Apple ComputerApple-dagar på universitet

 

Både för dig som vanliga användare, IT-ansvarig och programutvecklare.

 

Dag 1 riktar sig framför allt till dig som dig som arbetar med datorer som pedagogiskt verktyg i undervisningen och använder din dator för kontorsarbete, såsom ordbehandling, kalkylblad, e-post, Internet med mera.

Arbetar du på Mac idag eller är du bara nyfiken på Mac OS X och andra Apple-lösningar och hur dessa skulle kunna ändra din arbetssituation är du välkommen till seminarierna under dag 1.

 

Dag 2 riktar sig till dig med större kunskap om och intresse för tekniken ”under ytan”. Här dyker vi djupare ned i frågorna kring hur du kan utnyttja datorer med Mac OS X maximalt. Vi går igenom hur Mac OS X-datorer fungerar i blandade nätverk, hur du maximalt kan utnyttja kraften i operativsystemen tillsammans med Apples maskinvara och hur Mac OS X fungerar som utvecklarmiljö.

 

Seminarieprogram

 

Apple-dagar på universitet

 

Plats:Institutionen för astronomi, Sölvegatan 27 (vid gamla vattentornet)

 

 

Dag 1 (3 April)

 

Dag 2 (4 April)

 

9.15 - 10.00

 

Mac OS X för IT-ansvariga

(Anders Ulfheden)

 

10.00 - 11.00

Apple "Key note" Apple översikt

 

11.00 - 12.00

Medierikt lärande

 

12.00 - 13.15

Lunch (på egen hand)

Lunch (på egen hand)

 

13.15 - 14.30

Mac OS X för användare

Mac OS X som utvecklingsmiljö

(Anders Ulfheden)

 

14.30 - 16.00

Bli effektiv med nya

Office X och FileMaker Pro

 

 

 

 

 

 

 

 

Återförsäljarutställning (9.00 – 16.30 båda dagarna)

 

 

 

Seminariespecifikation

 


Dag 1
Inledning och Apple översikt

Presentation av Apple dagar på universitetet. Apples strategi gentemot utbildningssektorn. Övergripande genomgång av Apples nyckelteknologier och hårdvara/mjukvara  

Medierikt lärande

Vi visar pedagogiska verktyg (under Mac OS X) för ökad inlärning. Demonstration av och exempel från i första hand iMovie, iDVD och iPhoto som dokumentations och presentationsverktyg.
 
Mac OS X för användare

Introduktion av Mac OS X. Beskrivning och demonstration av Mac OS X. För dig som funderar på eller nyligen har uppgraderat till Mac OS X

Bli effektiv med nya Office X och FileMaker Pro

Genomgång och demonstration av den nya Office versionen för Mac OS X och av olika möjligheter mellan Office och FileMaker Pro under Mac OS X
Dag 2
Mac OS X för IT-ansvariga

En guidad tour från installation till komplett miljö i Mac OS X. Vi studerar hur Mac OS X passar in i er existerande IT-miljö och tar upp aspekter kring programvaror, nätverksarkitekturer, etc. Fokus på Mac OS X Server.
 

Mac OS X som utvecklingsmiljö
Vi tittar på aspekter kring programutveckling och de miljöer som Mac OS X erbjuder. Utveckling och portning av traditionella Unix-program, Classic, Carbon , Cocoa och Java. Utvecklingsverktyg och frameworks.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Utställning

Parallellt med seminarierna löper en utställning där du på egen hand kan botanisera bland Apples produkter. På plats i utställningen finns Apples återförsäljare för att svara på dina frågor.

 

Kaffe och tilltugg serveras vid utsättningen i foajen under förmiddag (ca kl. 10.30) och

eftermiddag (ca 14.30).